ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ EMPTY LEG;

Ένα empty leg ή μία κενή διαδρομή υφίσταται όταν ένα αεροσκάφος πετάει χωρίς επιβάτες, είτε γιατί βρίσκεται εν πτήση για να παραλάβει, είτε γιατί έχει αποβιβάσει επιβάτες. Οι πτήσεις αυτές είναι δρομολόγια τα οποία πρέπει να κάνει το αεροσκάφος ανεξαρτήτως αν πετάει με ή χωρίς επιβάτες, είτε γιατί κάποιος έχει προχωρήσει σε κράτηση του αεροσκάφους, είτε διότι πρέπει να γυρίσει στη βάση από όπου επιχειρεί. Σκεφτείτε πως κάποιος πραγματοποιεί την διαδρομή Αθήνα-Μύκονο. Μετά την αποβίβασή του στην Μύκονο, το αεροσκάφος θα επιστρέψει στην βάση του στην Αθήνα, πράγμα το οποίο σημαίνει κενή διαδρομή χωρίς επιβάτες από την Μύκονο προς την Αθήνα. Άρα, αυτού του είδους οι διαδρομές δίνουν την δυνατότητα πραγματοποίησης μίας πτήσης αρκετά φθηνότερα από το αρχικό κόστος.

Εντούτοις, η χρησιμοποίηση τέτοιων κενών διαδρομών απαιτεί κάποια ευελιξία. Για παράδειγμα, αν ο επιβάτης, η πτήση του οποίου δημιούργησε την κενή διαδρομή, ακυρώσει την πτήση του, παύει να υφίσταται πλέον και η εν λόγω κενή διαδρομή του αεροσκάφους. Με άλλα λόγια, οι διαδρομές αυτού του είδους εξαρτώνται από το πρόγραμμα άλλων επιβατών και δεν είναι εξασφαλισμένο ότι θα πραγματοποιηθούν όπως οι κανονικές πτήσεις.

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ
ΜΙΑ ΚΕΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ;

Η εξοικονόμηση χρημάτων από μια κενή διαδρομή (Empty leg) μπορεί να είναι ουσιώδης και να κυμαίνεται από 30% έως 60% της αρχικής τιμής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ευέλικτοι με το χρονοδιάγραμμα της πτήσης τους, έτσι ώστε να επωφεληθούν πλήρως από την διαθέσιμη κενή διαδρομή. Αφού το empty leg έχει δημιουργηθεί από άλλη πτήση, αν ο επιβάτης της αρχικής πτήσης αλλάξει την πτήση του, αλλάζει και το χρονοδιάγραμμα της κενής διαδρομής ή ενδέχεται ακόμη και να ακυρωθεί.