ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Τα τελευταία χρόνια, η ifly έχει επενδύσει σε μια Βάση Συντήρησης υψηλών προδιαγραφών στο αεροδρόμιο των Μεγάρων καθώς και σε ένα σώμα άρτια εκπαιδευμένου και έμπειρου προσωπικού, ώστε να καλύψει όλες τις ανάγκες συντήρησης αεροσκαφών. Λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, η Βάση Συντήρησης είναι η μεγαλύτερη σε εμβαδό και ταυτόχρονα μια από τις πιο προηγμένες τεχνολογικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η βάση κατασκευάστηκε σύμφωνα με τόσο υψηλές προδιαγραφές ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης συμμόρφωσή της με τα πρότυπα της EASA (European Aviation Safety Agency) Part-145.
ifly's Maintenance Base at Megara Airport
ifly's Maintenance Base at Megara Airport
ifly's Maintenance Base at Megara Airport
ifly's Maintenance Base at Megara Airport
ifly's Maintenance Base at Megara Airport

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Συγκεκριμένα, ο χώρος έχει συνολικό εμβαδόν 3.100m2 και περιλαμβάνει χώρους συνεργείων (ηλεκτρονικά αεροσκαφών, μηχανουργείο / ελασματουργείο και εργαστήριο συσσωρευτών), γερανογέφυρα, Computer Room ειδικών προδιαγραφών, αποθηκευτικούς χώρους, τεχνική βιβλιοθήκη, γραφεία, αίθουσα σεμιναρίων και εκπαίδευσης προσωπικού, χώρο υποδοχής, καθώς και χώρους αναψυχής του προσωπικού.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Για σκοπούς κάλυψης πρόσθετων αναγκών όπως τροφοδοσία καυσίμων, αναλώσιμα κ.λ.π. του αεροσκάφους που φιλοξενείται στη Βάση, χρησιμοποιούνται μόνο πιστοποιημένοι προμηθευτές. Όπως απαιτούν τα διεθνή πρότυπα, αυτοί οι προμηθευτές έχουν επιλεγεί μετά από αυστηρούς προκαταρκτικούς ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων τους.

ifly's Maintenance Base at Megara Airport
Aircraft Maintenance

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Σε συνδυασμό με το εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό της ifly, το οποίο είναι πιστοποιημένο κατά EASA Part-66, η Βάση μπορεί να φιλοξενήσει για λόγους συντήρησης/επισκευής ένα ευρύ φάσμα τύπων αεροσκαφών τόσο για εργασίες ελέγχου γραμμής όσο και για συντήρηση επιπέδου βάσης

ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Η ifly λειτουργεί σταθμό συντήρησης ελέγχου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (LGAV) που αποτελεί και τη βάση των αεροσκαφών (Ελικόπτερα & Αεροπλάνα) για τις πτητικές μας λειτουργίες. Αυτό επιτρέπει την εκτέλεση εργασιών συντήρησης γραμμής κατά τη διάρκεια περιόδων επαναφοράς όπου το αεροσκάφος βρίσκεται στο έδαφος και παραμένει στο λειτουργικό του περιβάλλον. Περιλαμβάνει σέρβις, αντιμετώπιση προβλημάτων, μικρές προγραμματισμένες επιθεωρήσεις καθώς και ελέγχους πριν από την πτήση με την υψηλότερη τεχνική αξιοπιστία. Ο σταθμός γραμμής βελτιώνει την επιχειρησιακή απόδοση, καθώς διασφαλίζει ότι το αεροσκάφος είναι αξιόπλοο και κατάλληλο προς πτήση.

Line station at Athens International Airport
Security and Safety

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Επίσης σημαντικό μέλημα της ifly είναι η ασφάλεια του προσωπικού, των μηχανημάτων – υλικών και των φιλοξενούμενων πτητικών μέσων. Για το λόγο αυτό οι εγκαταστάσεις της τεχνικής βάσης διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας πολυεπίπεδα συστήματα ασφαλείας, καθώς και εξελιγμένο σύστημα σταθεροποίησης θερμοκρασίας και υγρασίας, όπου αυτό απαιτείται.