Η ifly/Cycladic αρωγός στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας

Με μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια, μετά από πρωτοβουλία της Cycladic και της κ. Κατερίνας Κατώπη, μέλους της Ολυμπιακής Επιτροπής, το αεροσκάφος της Ifly/Cycladic μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα στο Καστελόριζο και στο Ηράκλειο Κρήτης, συμβάλλοντας στο ταξίδι της ανά την Ελλάδα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε την Τρίτη 16 Απριλίου το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με προορισμό το Παρίσι για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν από τις 26 Απριλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024. Για 10 ημέρες, το εμβληματικό Ολυμπιακό φως πέρασε από 41 δήμους της Ελλάδας, διανύοντας συνολικά περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα, και μεταφέροντας τα διαχρονικά μηνύματα της ειρήνης και της ενότητας μεταξύ των λαών. Τελευταίος σταθμός της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, όπου την Παρασκευή 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Παράδοσης της στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων « Παρίσι 2024» .

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και η μεταφορά της στον τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων μέσω λαμπαδηδρομίας, τελέστηκε για πρώτη φορά και καθιερώθηκε ως θεσμός  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936.

Kastellorizo_2

OTHER NEWS