Επίσκεψη Γεώργιου Βέρμπη στα Ιωάννινα

Στις 15 Ιανουαρίου ο κ. Γιώργος Βέρμπης, CEO της Ifly, επισκέφθηκε τα Ιωάννινα όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα, τον Μητροπολίτη  Μάξιμο , και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και συμμετείχε σε συζητήσεις σχετικά με τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού. Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν ο τουρισμός και ο πολιτισμός και ειδικότερα οι πτήσεις υδροπλάνων που αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2024 και πρόκειται να δώσουν σημαντική ώθηση σε όλους τους τομείς δραστηριότητας της περιοχής, καθώς ένα νέο πτητικό μέσο δημιουργεί νέες προοπτικές, νέες θέσεις εργασίας και μια καινούργια δυναμική στο χώρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βέρμπης δήλωσε ότι το υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes με την οποία η ifly βρίσκεται σε στρατηγική συνεργασία πήρε πλοϊμότητα και οι πρώτες πτήσεις μεταξύ Κέρκυρας, Παξών και Ιωαννίνων αναμένεται να γίνουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024. Το πρώτο επιβατικό υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes, ένα caravan C-208 της κατασκευαστικής CESSNA βρίσκεται ήδη στη βάση υποστήριξης της Ifly στα Μέγαρα ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία πιστοποίησης της Λίμνης Παμβώτιδας όπου θα βρίσκεται το πρώτο υδατοδρόμιο σε λίμνη.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Βέρμπης μετέβη επίσης στην γενέτειρα του, την Παραμυθιά του Δήμου Σουλίου με μέλη της Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠαΔ.Ε.Ε), όπου ακολούθησαν συνομιλίες με τοπικούς φορείς για πρωτοβουλίες και δράσεις που θα μπορούσε να αναλάβει η ΠαΔ.Ε.Ε, για την προώθηση του τουρισμού καθώς και για αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.
 

Η ΠαΔ.Ε.Ε. αποτελεί έναν παγκόσμιο οργανισμό που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Βουλής και εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες στην καταγωγή εκλεγμένους σε κοινοβούλια μη ελληνόφωνων χωρών. Σήμερα έχει περίπου 170 εβδομήντα μέλη εκλεγμένα σε νομοθετικά σώματα και κοινοβούλια σε 24 χώρες ανά τον κόσμο.

Στην επίσκεψη βρέθηκαν Βουλευτές και Γερουσιαστές των Εθνικών Κοινοβουλίων των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Αλβανίας.

 

 

ΑΛΛΑ ΝΕΑ