Μάθετε για τη θρυλική ιστορία των Μυκηνών.

Οι Μυκήνες αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Βρίσκονται περίπου 120 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας και συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα επιβλητικά απομεινάρια των δύο μεγαλύτερων πόλεων του μυκηναϊκού πολιτισμού, που κυριάρχησαν στον κόσμο της ανατολικής Μεσογείου από τον 15ο έως τον 12ο αιώνα π.Χ. και έπαιξαν ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη του κλασικού ελληνικού πολιτισμού. Είναι επίσης γνωστές ως το Βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, του αρχηγού του Ελληνικού Στρατού στον Τρωικό Πόλεμο. Σύμφωνα με τον Όμηρο, στον Αγαμέμνονα δόθηκε το σκήπτρο του βασιλιά και το δικαίωμα να κυβερνά τις Μυκήνες και όλους τους Αχαιούς Έλληνες από τον ίδιο τον Δία. Η τοποθεσία των Μυκηνών απέκτησε την φήμη της μετά τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1870 και έφεραν στο φως αντικείμενα των οποίων η χλιδή και η αρχαιότητα φαινόταν να αντιστοιχούν στην περιγραφή του Ομήρου για το παλάτι του Αγαμέμνονα.

Η κύρια πύλη προς την ακρόπολη των Μυκηνών είναι το πιο εμβληματικό σύμβολο αυτού του αρχαιολογικού χώρου. Η Πύλη των Λιονταριών χτίστηκε το 1250 π.Χ. και έχει διαστάσεις 3 μέτρα πλάτος και 3 μέτρα ύψος. Η κύρια είσοδος καλύπτεται από δύο μεγάλα λιοντάρια που έχουν επίσης μήκος περίπου 3 μέτρα το καθένα. Τα λιοντάρια στην επιγραφή πιστεύεται πως είχαν μεταλλικά κεφάλια, αλλά αυτά λεηλατήθηκαν πριν από πολύ καιρό. Περαιτέρω, τα λιοντάρια απεικονίζονται να ακουμπούν τα πόδια τους σε έναν βωμό και πλαισιώνουν τις πλευρές μιας κολόνας, που πιθανότατα ήταν σύμβολο δύναμης.

Το Θησαυροφυλάκιο του Ατρέα, γνωστό και ως Τάφος του Αγαμέμνονα, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την αρχαία τοποθεσία και είναι ένα από τα πιο διάσημα κτίρια των Μυκηνών. Πιστεύεται ότι περιείχε χρυσά και άλλα πολύτιμα κτερίσματα, αλλά λεηλατήθηκε πριν από αιώνες. Υπήρξε συνεχής ιστορική συζήτηση σχετικά με το ποιος είναι θαμμένος εκεί και οι διάφορες θεωρίες έχουν επηρεάσει τα ονόματα αυτού του ιστορικού χώρου. Σίγουρα πρέπει να ήταν ένας Μυκηναίος Βασιλιάς με τα όπλα του και αρκετό φαγητό και ποτό για το ταξίδι του στον Κάτω Κόσμο, αφού οι Μυκηναίοι έθαβαν τους Βασιλείς τους σε τάφους.

Ο θολωτός τάφος της Κλυταιμνήστρας στις Μυκήνες χρονολογείται περίπου στο 1.200 π.Χ. Αν και δεν είναι βέβαιο αν αυτός είναι ο αληθινός τάφος της Κλυταιμνήστρας, αυτό πιστεύεται λόγω των χρυσών κοσμημάτων που βρέθηκαν στο εσωτερικό του και που πρέπει να ανήκουν σε μία βασίλισσα. Ήταν η σύζυγος του Αγαμέμνονα που θυσίασε την κόρη τους Ιφιγένεια για να φτάσουν τα ελληνικά πλοία στην Τροία. Όταν επέστρεψε από τον πόλεμο, η Κλυταιμνήστρα πήρε εκδίκηση και σκότωσε τον άντρα της. Αυτό προκάλεσε την οργή του γιου της, Ορέστη, που με τη σειρά του σκότωσε τη μητέρα του για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι χτισμένο δίπλα στην ακρόπολη στις Μυκήνες. Ενώ τα σημαντικότερα μυκηναϊκά αντικείμενα εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, μια ποικιλία άλλων αντικειμένων που ανακαλύφθηκαν στη γύρω περιοχή εκτίθενται στις τρεις αίθουσες αυτού του Μουσείου.

Ταξιδιωτικό tip της ifly:

Ανάλογα με το ποιο από τα ελικόπτερά μας έχει ναυλωθεί, οι Μυκήνες απέχουν 25 έως 35 λεπτά πτήσης από την Αθήνα. Από το Amanzoe η διάρκεια είναι μικρότερη, μεταξύ 15 και 20 λεπτών. Με μία από τις VIP λιμουζίνες μεταφοράς μας, η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου 2 ώρες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μυκήνες
Premium flight to Mycenae. Get a quote.
Premium flight to Mycenae. Get a quote.
Απολαύστε μια άνετη και ασφαλή πτήση προς τις Μυκήνες.

Με τον σύγχρονο στόλο της ifly, μπορούμε να σας παρέχουμε τα πιο σύγχρονα μοντέλα αεροσκαφών για να εξασφαλίσουμε πολυτέλεια, ασφάλεια και συνολικά μια μοναδική εμπειρία πτήσης. Η βάση μας βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά μπορούμε κυριολεκτικά να απογειωθούμε από οποιονδήποτε επιθυμητό προορισμό στην Ελλάδα. Εξερευνήστε τον στόλο μας εδώ.

Landing Site
Χρειάζεστε οδική μεταφορά;

ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Εξερευνήστε όλους τους προορισμούς που μπορούμε να σας μεταφέρουμε με τις ενοικιάσεις ελικοπτέρων και jet αεροπλάνων στην Ελλάδα.