H ifly στo Paris Air Show 2023

Η ifly παρευρέθηκε στο 54o Paris Air Show 2023, που διεξήχθη στις19-25 Ιουνίου στη Γαλλική πρωτεύουσα. Ο Γεώργιος Βέρμπης, CEO της ifly παρευρέθηκε στη Διεθνή Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού, ως επίτιμος καλεσμένος της εταιρείας Lilium.

Η Lilium αποτελεί την εταιρεία «πρωτοπόρο» στη σχεδίαση και κατασκευή των eVTOL, ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης προσαπογείωσης, με σκοπό την εισαγωγή των πρώτων «ιπτάμενων αυτοκινήτων», όπως αναφέρονται χαρακτηριστικά, στη χώρα μας.

Η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί ως η ιδανική χώρα, για την ανάπτυξη του πρώτου ευρωπαϊκού δικτύου eVTOL, θέλοντας να δημιουργήσει μια νέα εποχή στις αερομεταφορές, λόγω της αυξημένης ανάγκης προσβασιμότητας σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιωτικούς προορισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Πτήσεων (EASA), για την άμεση έκδοση των σχετικών ευρωπαϊκών κατευθύνσεων, με σκοπό την εναρμόνιση των εθνικών νομοθεσιών και την ρύθμιση ένταξης των eVTOL εντός του κανονιστικού πλαισίου. Παράλληλα, η ifly εξετάζει τα τεχνικά ζητήματα που σχετίζονται με τις απαιτούμενες προσαρμογές στα υφιστάμενα ελικοδρόμια, για τη φιλοξενία των σύγχρονων αεροσκαφών κάθετης προσαπογείωσης σε όλη τη χώρα.

ifly's latest news from around the globe.
ifly's latest news from around the globe.
ifly's latest news from around the globe.

OTHER NEWS