Μάθετε για τον αρχαίο ιερό τόπο των Δελφών

Οι Δελφοί αναμφισβήτητα αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Χτίστηκαν τον 6ο αιώνα π.Χ. ως το θρησκευτικό κέντρο και σύμβολο ενότητας στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο. Ήταν επίσης γνωστοί ως η τοποθεσία του ομφαλού, του «ομφαλού του κόσμου» όπου μιλούσε το μαντείο του Απόλλωνα. Πολλοί επισκέπτες προσέρχονταν προκειμένου να υποβάλλουν ερωτήσεις στο μαντείο σχετικά με τις μελλοντικές τους ενέργειες και επιθυμούσαν την καθοδήγησή του ως προς αυτές. Το μαντείο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με θέα μια κοιλάδα, που δένει αρμονικά με το υπέροχο τοπίο. Ως Ιερό του θεού Απόλλωνα, σήμερα περιλαμβάνεται στα Μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μοναδικό καλλιτεχνικό επίτευγμα.

Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία είναι ο ναός του Απόλλωνα, ο θεός του φωτός και της μουσικής. Μέσα στο ναό υπήρχε το μαντείο του Απόλλωνα, όπου η αρχιέρεια Πυθία έδινε τις προφητείες της.

Το αρχαίο θέατρο βρίσκεται δίπλα στο Ναό του Απόλλωνα. Χρονολογείται κατά τον 4ο αιώνα π.Χ. και κατασκευάστηκε με ασβεστόλιθο από τον Παρνασσό. Το καλοκαίρι φιλοξενεί αρχαία έργα και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Θησαυροφυλάκιο των Αθηναίων κατασκευάστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. προκειμένου να φιλοξενήσει τις προσφορές των Αθηναίων στον θεό Απόλλωνα και στο μαντείο των Δελφών. Στο ψηλότερο σημείο του λόφου, διακρίνεται το Αρχαίο Στάδιο των Δελφών που χρησιμοποιούνταν για τη φιλοξενία των Πυθικών Αγώνων και άλλων εκδηλώσεων του μαντείου.

Ένα άλλο σημαντικό μνημείο είναι το Ιερό της Αθηνάς Προναίας και η περίφημη Θόλος, ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία των Δελφών. Η λειτουργία της Θόλου μέχρι και σήμερα δεν είναι ξεκάθαρη. Θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μια λατρεία αφιερωμένη σε έναν θεό ή τοπικό ήρωα ή θα μπορούσε επίσης να είναι ένα θησαυροφυλάκιο όπου φυλάσσονταν αγάλματα.

Το Δελφικό ιερό βρίσκεται στη βάση δύο απότομων βράχων του Παρνασσού, των Φαιδριάδων. Ανάμεσά τους υψώνεται η Κασταλιανή πηγή και τα ιερά της νερά. Κανείς δεν επιτρεπόταν να ζητήσει τη βοήθεια του θεού πριν πλυθεί και εξαγνιστεί στα νερά της. Αξιοσημείωτο είναι πως το νερό συνεχίζει να κυλά ακόμη και σήμερα από το βουνό.

Δίπλα στον χώρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών φιλοξενεί ευρήματα από την περιοχή, όπως μαρμάρινα αγάλματα, νομίσματα, χρυσά κοσμήματα και άλλα. Τα πιο γνωστά εκθέματα είναι ο Ηνίοχος, ένα χάλκινο άγαλμα που στήθηκε για να τιμήσει τη νίκη μιας ομάδας Αρμάτων στους αγώνες της Πυθίας που λάμβαναν χώρα κάθε τέσσερα χρόνια καθώς και η Σφίγγα.

Ταξιδιωτικό tip της ifly:

Ανάλογα με το ποιο από τα ελικόπτερά μας έχει ναυλωθεί, οι Δελφοί απέχουν 35 έως 50 λεπτά πτήσης είτε από την Αθήνα είτε από το Amanzoe. Με μία από τις VIP λιμουζίνες μεταφοράς μας, η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου 3 ώρες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δελφοί
Απολαύστε μια άνετη και ασφαλή πτήση προς τους Δελφούς.

Με τον σύγχρονο στόλο της ifly, μπορούμε να σας παρέχουμε τα πιο σύγχρονα μοντέλα αεροσκαφών για να εξασφαλίσουμε πολυτέλεια, ασφάλεια και συνολικά μια μοναδική εμπειρία πτήσης. Η βάση μας βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά μπορούμε κυριολεκτικά να απογειωθούμε από οποιονδήποτε επιθυμητό προορισμό στην Ελλάδα. Εξερευνήστε τον στόλο μας εδώ.

Landing Site
Χρειάζεστε οδική μεταφορά;

ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Εξερευνήστε όλους τους προορισμούς που μπορούμε να σας μεταφέρουμε με τις ενοικιάσεις ελικοπτέρων και jet αεροπλάνων στην Ελλάδα.