Η Συμμετοχή της ifly στην Βουλή των Ελλήνων

H ifly στη  συνεδρίαση της ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για την “Γενική αεροπορία ως εναλλακτική μορφή τουρισμού. Αεροπορικός Τουρισμός”

 Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ifly, κ. Γεώργιος Βέρμπης ήταν μεταξύ των εκπροσώπων αεροπορικών εταιρειών και φορέων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στη Βουλή, με θέμα ημερήσιας διάταξης: “Γενική αεροπορία ως εναλλακτική μορφή τουρισμού. Αεροπορικός Τουρισμός”.

Κεντρικοί άξονες της συνεδρίασης αποτέλεσαν η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του αεροπορικού τουρισμού, σε συνεργασία των Υπουργείων Τουρισμού, Υποδομών και Μεταφορών, Εθνικής Άμυνας, η δημιουργία ενός νέου δικτύου μικρών αεροδρομίων σε όλη τη χώρα, η ενίσχυση του προσωπικού της ΥΠΑ στα αεροδρόμια των νησιών και η διεύρυνση ωραρίου, οι νομοθετικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των ελληνικών τελωνείων και των περιορισμών στην εναέρια κυκλοφορία, καθώς και η διαμόρφωση ενός πλαισίου για την προσέλκυσης επενδύσεων για την κατασκευή αεροδρομίων και ελικοδρομίων σε πολλές νησιωτικές και μη περιοχές της Ελλάδας.

Ο κ. Βέρμπης στην ομιλία του, τόνισε την αυξημένη ανάγκη παροχής υπηρεσιών για την διευκόλυνση του δικτύου αερομεταφορών. Αναφέρθηκε στη σημασία της ανάπτυξης συνεργατικών δεσμών μεταξύ των μεγάλων αεροδρομίων και των εταιρειών παροχής ιδιωτικών αεροσκαφών, όπως η ifly, αλλά και της συντονιστικής γραμμής που θα πρέπει να ακολουθείται μεταξύ του δικτύου για ευέλικτο ωράριο προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών. Ακόμη, υπογράμμισε τα προβλήματα που υφίστανται, στην προσπάθεια προώθησης του νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης στην ελληνική αγορά, ζητώντας παράλληλα τον άμεσο εκσυγχρονισμό των αερολιμενικών διατάξεων, καθώς και την πιστοποίηση υπηρεσιών και  ελικοδρομίου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η ανάπτυξη του Αεροπορικού Τουρισμού, η οποία επεκτείνεται σταδιακά από το εξωτερικό και στην χώρα μας, με τις επενδυτικές κινήσεις να φαντάζουν μείζονος σημασίας για την τουριστική και οικονομική εγ΄χωρια ανάπτυξη. Η ifly πρωτοπόρος εταιρεία του Business Aviation, ηγείται ταυτόχρονα του νέου προγράμματος “The Cycladic Project” για τις αερομεταφορές σε Κυκλάδες-Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Μέσω της αναβάθμισης των συστημάτων της γενικής αεροπορίας, ενισχύεται η ανάπτυξη της οικονομίας και η βιωσιμότητα των απομακρυσμένων νησιωτικών και άλλων περιοχών. Επιπλέον, η διασυνδεσιμότητα μεταξύ των διαφόρων περιοχών, αποτελεί, ένα πλεονέκτημα που βοηθά αντίστοιχα σε κοινωνικά ή και εθνικά θέματα, καθώς και στην προώθηση του “island hopping”. Η νέα τάση δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψει κανείς σε περισσότερους από έναν προορισμούς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα σε λίγες ημέρες, ακόμη και ώρες.

Η ifly στηρίζει το όραμα \ανάπτυξης του Αεροπορικού Τουρισμού στην Ελλάδα, έχοντας την πλήρη υποστήριξη τηςΥΠΑ, για ένα μέλλον γρήγορων και ασφαλών μεταφορών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Greek_parliament_3

ΑΛΛΑ ΝΕΑ