Επισκεφθείτε την Αρχαία Ολυμπία, ένα ανεπανάληπτο μέρος για την ιστορία και μυθολογία του

Στην δυτική Πελοπόννησο βρίσκεται η Ολυμπία που αποτελεί έναν αρχαίο ελληνικό χώρο αφιερωμένο στη λατρεία του Δία, προς τιμήν του οποίου γίνονταν οι Πανελλήνιοι Ολυμπιακοί Αγώνες κάθε τέσσερα χρόνια από το 776 π.Χ. έως το 393 μ.Χ. Σήμερα η Ολυμπία είναι ευρέως γνωστή ως η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και είναι επίσης καταχωρημένη από την UNESCO ως Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Παραμένει ένας από τους πιο επιβλητικούς ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους με μια πλούσια ιστορία που δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει τους επισκέπτες της.

Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Ολυμπίας είναι το Αρχαίο Στάδιο όπου πραγματοποιούνταν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες. Το γήπεδο είχε χωρητικότητα 45.000 θεατών και σχεδόν όλα τα καθίσματα ήταν φτιαγμένα από λάσπη, ενώ μόνο λίγα από αυτά είχαν δημιουργηθεί ειδικά για τους επισήμους. Το πεδίο του σταδίου είχε μήκος πάνω από 200 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 με 34 μέτρα. Η νότια όχθη του σταδίου αποτελούσε την εξέδρα για τους κριτές, ενώ στη βόρεια όχθη υπήρχε βωμός αφιερωμένος στην ιέρεια της θεάς Δήμητρας, η οποία ήταν η μόνη γυναίκα που της επιτρεπόταν να παρακολουθήσει τους αγώνες.

Κοντά στο στάδιο βρίσκεται ο ναός του Δία που χτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. από ασβεστόλιθο και μάρμαρο. Ένας από τους αρχαιότερους ναούς της Ελλάδας είναι ο ναός της θεάς Ήρας που χτίστηκε τον 7ο αιώνα π.Χ. και σήμερα χρησιμοποιείται ως το βωμό όπου ανάβει η Ολυμπιακή φλόγα πριν από τους αγώνες.

Η Παλαίστρα χτίστηκε τον τρίτο αιώνα π.Χ. ως μέρος του συγκροτήματος του γυμνασίου και χρησιμοποιήθηκε για την εξάσκηση στην πυγμαχία, την πάλη και το άλμα.

Το αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας είναι ένα από τα πλουσιότερα και σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας και φιλοξενεί τα ευρήματα που έφεραν στο φως οι ανασκαφές στον αρχαίο χώρο. Περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη συλλογή αντικειμένων από χαλκό στον κόσμο, καθώς και συλλογές γλυπτών, κεραμικών και διαφόρων τεχνουργημάτων που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από το 2004, ένα νέο μουσείο, το Μουσείο Ιστορίας των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε να λειτουργεί στο ανακαινισμένο κτίριο του πρώτου Αρχαιολογικού Μουσείου που χτίστηκε το 1985. Σε αυτό το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο εκτίθενται αρχαιολογικά ευρήματα σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, προερχόμενα από την Ολυμπία ή και από άλλα μουσεία της Ελλάδας. Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει τη γέννηση και τη διαχρονική εξέλιξη του αθλητικού και ολυμπιακού ιδεώδους.

Ταξιδιωτικό tip της ifly:

Ανάλογα με το ποιο από τα ελικόπτερά μας έχει ναυλωθεί, η Ολυμπία απέχει 55 λεπτά έως 1 ώρα και 15 λεπτά πτήσης από την Αθήνα. Από το Amanzoe ο χρόνος πτήσης κυμαίνεται μεταξύ 35 λεπτών και 55 λεπτών. Με μία από τις VIP λιμουζίνες μεταφοράς μας, η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου 3 ώρες, ενώ από το Amanzoe η απόσταση είναι περίπου 2 ώρες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αρχαία Ολυμπία
Απολαύστε μια άνετη και ασφαλή πτήση προς την Αρχαία Ολυμπία.

Με τον σύγχρονο στόλο της ifly, μπορούμε να σας παρέχουμε τα πιο σύγχρονα μοντέλα αεροσκαφών για να εξασφαλίσουμε πολυτέλεια, ασφάλεια και συνολικά μια μοναδική εμπειρία πτήσης. Η βάση μας βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά μπορούμε κυριολεκτικά να απογειωθούμε από οποιονδήποτε επιθυμητό προορισμό στην Ελλάδα. Εξερευνήστε τον στόλο μας εδώ.

Landing Site
Χρειάζεστε οδική μεταφορά;

ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Εξερευνήστε όλους τους προορισμούς που μπορούμε να σας μεταφέρουμε με τις ενοικιάσεις ελικοπτέρων και jet αεροπλάνων στην Ελλάδα.