Μάθετε για την πολιτιστική πόλη του Καΐρου

Το Κάιρο έχει αποτελέσει το σπίτι πολλών πολιτισμών και είναι μια πόλη που γοητεύει όλους με την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της. Αυτή η αλληλεπίδραση μοντέρνας και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής κάνει αυτή τη μητρόπολη τόσο εξαιρετική. Τζαμιά χτισμένα δίπλα σε μοντέρνα σπίτια είναι κάτι χαρακτηριστικό στο Κάιρο.

Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι τα σύμβολα της Αιγύπτου, ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας και από τους πιο διάσημους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο.

Το αιγυπτιακό μουσείο με τα εκθέματα του είναι σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά στον κόσμο. Το ροζ κτήριο του 19ου αιώνα στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ στεγάζει την πιο σημαντική συλλογή ανεκτίμητων αιγυπτιακών αρχαιοτήτων στον κόσμο.

Το Τζαμί Al-Azhar είναι ο κορυφαίος τόπος λατρείας και εκπαίδευσης με ιστορία χιλίων ετών που εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του. Στα νότια του κέντρου της πόλης βρίσκεται το παλιό Κάιρο που έχει συμπεριληφθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εκεί υπάρχουν πολλά τζαμιά, εκκλησίες και συναγωγές.

Το Κάιρο θεωρείται και το κέντρο της κοπτικής αίρεσης, μιας από τις αρχαιότερες αιρέσεις του Χριστιανισμού, όπου υπάρχουν σημαντικά ιστορικά κτίρια όπως η Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία της Παναγίας, το Κοπτικό Μουσείο, ο Ρωμαϊκός Πύργος της Βαβέλ, το Τζαμί Amr Ibn El As και η Συναγωγή Ben – Ezra.

Ταξιδιωτικό tip της ifly:

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου βρίσκεται 22 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κάιρο
Απολαύστε μια άνετη και ασφαλή πτήση προς το Κάιρο.

Με τον σύγχρονο στόλο της ifly, μπορούμε να σας παρέχουμε τα πιο σύγχρονα μοντέλα αεροσκαφών για να εξασφαλίσουμε πολυτέλεια, ασφάλεια και συνολικά μια μοναδική εμπειρία πτήσης. Η βάση μας βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά μπορούμε κυριολεκτικά να απογειωθούμε από οποιονδήποτε επιθυμητό προορισμό στην Ελλάδα. Εξερευνήστε τον στόλο μας εδώ.

Landing Site
Χρειάζεστε οδική μεταφορά;

ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Εξερευνήστε όλους τους προορισμούς που μπορούμε να σας μεταφέρουμε με τις ενοικιάσεις ελικοπτέρων και jet αεροπλάνων στην Ελλάδα.