Μάθετε για τη θρυλική πόλη της Κωνσταντινούπολης

Η Κωνσταντινούπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, αποτελώντας το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της χώρας. Η πόλη βρίσκεται στον Βόσπορο – μια από τις πιο πολυσύχναστες πλωτές οδούς του κόσμου – στη βορειοδυτική Τουρκία, μεταξύ της Θάλασσας του Μαρμαρά και της Μαύρης Θάλασσας. Το εμπορικό και ιστορικό της κέντρο βρίσκεται στην Ευρώπη, ενώ το ένα τρίτο του πληθυσμού της ζει στην ασιατική πλευρά.

Το εμβληματικό ορόσημο της Κωνσταντινούπολης είναι η εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Αυτό το κορυφαίο δείγμα βυζαντινής ναοδομίας κατασκευάστηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ., επί αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Οι τοιχογραφίες και οι γλυπτικές διακοσμήσεις του 11ου αιώνα θεωρούνται αριστουργήματα της βυζαντινής τέχνης.

Το Κάστρο της Ρούμελης είναι μια επιβλητική οχύρωση στο στενότερο σημείο του Βοσπόρου. Κατασκευάστηκε ένα χρόνο πριν από την πτώση της πόλης από τον Μωάμεθ τον Πορθητή, για να αποτρέψει τυχόν ενισχύσεις που έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη από την Ανατολή.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του είδους του και φιλοξενεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο εκθέματα, από την αρχαία ελληνική εποχή, την βυζαντινή εποχή και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αξιοσημείωτα είναι τα Τείχη του Θεοδοσίου. Αυτά είναι τα πρώτα μεγάλα ιστορικά κτίσματα που αντικρύζει ο επισκέπτης της Κωνσταντινούπολης, καθώς εισέρχεται από την Ανατολή στο βυζαντινό τμήμα της πόλης. Από τη Θάλασσα του Μαρμαρά μέχρι τον Κεράτιο Κόλπο, τα Τείχη του Θεοδοσίου προστατεύουν την πόλη από το 448 μ.Χ. και αποτελούν το σημαντικότερο αμυντικό της χαρακτηριστικό.

Ταξιδιωτικό tip της ifly:

Το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποιείται για ιδιωτικές πτήσεις και βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Το Sabiha Gocken μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κωσταντινούπολη
Premium flight to Istanbul. Get a quote.
Premium flight to Istanbul. Get a quote.
Απολαύστε μια άνετη και ασφαλή πτήση προς την Κωνσταντινούπολη.

Με τον σύγχρονο στόλο της ifly, μπορούμε να σας παρέχουμε τα πιο σύγχρονα μοντέλα αεροσκαφών για να εξασφαλίσουμε πολυτέλεια, ασφάλεια και συνολικά μια μοναδική εμπειρία πτήσης. Η βάση μας βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά μπορούμε κυριολεκτικά να απογειωθούμε από οποιονδήποτε επιθυμητό προορισμό στην Ελλάδα. Εξερευνήστε τον στόλο μας εδώ.

Landing Site
Χρειάζεστε οδική μεταφορά;

ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Εξερευνήστε όλους τους προορισμούς που μπορούμε να σας μεταφέρουμε με τις ενοικιάσεις ελικοπτέρων και jet αεροπλάνων στην Ελλάδα.