Γνωρίστε το αρχαίο αριστουργηματικό θέατρο της Επιδαύρου

Ίσως το πιο όμορφο και καλύτερα διατηρημένο στο είδος του, το θέατρο της Επιδαύρου χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. Στην εύφορη πεδιάδα της Αργολίδας, στο ανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου και περίπου 90 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, το Ιερό του Ασκληπιού στην Επίδαυρο ήταν ένα σημαντικό ιερό ιαματικό κέντρο κατά την αρχαιότητα. Ο Ασκληπιός πιστεύεται ότι είχε θεραπευτικές δυνάμεις που έμαθε από τον πατέρα του, Απόλλωνα.
Ως εκ τούτου, η περιοχή προσέλκυσε αρκετούς επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα που έφταναν προκειμένου να τους περιθάλψουν οι ιερείς. Με την πάροδο του χρόνου και καθώς το κέντρο αναπτύχθηκε, η ευημερία αυξήθηκε, την οποία οι ιερείς χρησιμοποίησαν για να χτίσουν ένα εντυπωσιακό συγκρότημα εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων ναών, λουτρών, αθλητικών χώρων και θεάτρου.

Σήμερα το ιερό είναι ένας εκτεταμένος αρχαιολογικός χώρος με ενδιαφέροντα κτίρια και συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το θέατρο περιβάλλεται από ένα καταπράσινο τοπίο, αναπόσπαστο κομμάτι του ίδιου του θεάτρου.

Λόγω της απαράμιλλης ακουστικής του, οι ηθοποιοί μπορούν να ακουστούν τέλεια και από τους 15.000 θεατές, καθώς λέγεται πως μπορεί να ακουστεί ακόμη και ο ήχος μιας καρφίτσας που πέφτει. Αρχικά, πιστεύονταν ότι η θέση του κτηρίου ήταν η αιτία – χτίστηκε στην πλαγιά του όρους Κυνόρτιο σε κλίση 26 μοιρών. Όμως, ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια ανακάλυψαν ότι, ενώ αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, ο πραγματικός λόγος είναι τα καθίσματα καθαυτά. Τα βήματα λειτουργούν ως «ακουστικές παγίδες», φιλτράροντας οποιονδήποτε θόρυβο του περιβάλλοντος, ενώ δημιουργούν ένα φαινόμενο που ονομάζεται «εικονικό βήμα», το οποίο επιτρέπει την μεγαλύτερη ευκρίνεια του ήχου, διευκολύνοντας έτσι τους θεατές στις πίσω σειρές να ακούν τι συμβαίνει στη σκηνή.

Μέσα στον αρχαιολογικό χώρο είναι επισκέψιμο το Μουσείο της Επιδαύρου. Σήμερα φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή ευρημάτων που ήρθαν στο φως κατά τις ανασκαφές του Ιερού του Ασκληπιού. Ανάμεσα στα εκθέματα που εκτίθενται βρίσκονται μεγάλες ανακατασκευές ναών και αρχιτεκτονικών στοιχείων, οικοδομικές επιγραφές και ύμνοι που σχετίζονται με το ιερό του Ασκληπιού, ελληνικά και ρωμαϊκά αναθηματικά γλυπτά, κεραμικά, αγγεία και πολλά μικρά ευρήματα.

Ταξιδιωτικό tip της ifly:

Ανάλογα με το ποιο από τα ελικόπτερά μας έχει ναυλωθεί, η Επίδαυρος απέχει 25 έως 35 λεπτά πτήσης από την Αθήνα. Από το Amanzoe ο χρόνος πτήσης είναι μικρότερος μεταξύ 15 και 20 λεπτών. Με μία από τις VIP λιμουζίνες μεταφοράς μας, η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου 1,5 ώρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επίδαυρος
Premium flight to Epidaurus. Get a quote.
Premium flight to Epidaurus. Get a quote.
Premium flight to Epidaurus. Get a quote.
Απολαύστε μια άνετη και ασφαλή πτήση προς την Επίδαυρο.

Με τον σύγχρονο στόλο της ifly, μπορούμε να σας παρέχουμε τα πιο σύγχρονα μοντέλα αεροσκαφών για να εξασφαλίσουμε πολυτέλεια, ασφάλεια και συνολικά μια μοναδική εμπειρία πτήσης. Η βάση μας βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά μπορούμε κυριολεκτικά να απογειωθούμε από οποιονδήποτε επιθυμητό προορισμό στην Ελλάδα. Εξερευνήστε τον στόλο μας εδώ.

Landing Site
Χρειάζεστε οδική μεταφορά;

ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Εξερευνήστε όλους τους προορισμούς που μπορούμε να σας μεταφέρουμε με τις ενοικιάσεις ελικοπτέρων και jet αεροπλάνων στην Ελλάδα.