Απολαύστε την ηλιόλουστη πόλη της Λάρνακας

Η Λάρνακα βρίσκεται στο νότιο μέρος της Κύπρου. Η πόλη αποτελείται από δύο μέρη και συγκεκριμένα, ένα παλαιότερο κέντρο της πόλης και μια αλυσίδα ξενοδοχείων και εστιατορίων κατά μήκος της παραλίας, γνωστές ως Φοινικούδες, που είναι και η παραλιακή λεωφόρος της πόλης με αρκετούς φοίνικες. Η εκπληκτική ακτογραμμή, το μεσογειακό κλίμα και τα ιστορικά της  αξιοθέατα έχουν καταστήσει την Λάρνακα πολύ δημοφιλή προορισμό.

Ένα από τα αξιοθέατα είναι η λίμνη Sault που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη. Σύμφωνα με τον μύθο αυτή η λίμνη εμφανίστηκε ως αποτέλεσμα των ενεργειών του Αγίου Λαζάρου. Μετέτρεψε έναν άντρα που αρνιόταν να του δώσει ένα τσαμπί σταφύλια σε λίμνη. Το χειμώνα αυτή η λίμνη γίνεται το σπίτι για τα γνωστά ροζ φλαμίνγκο.

Οι λάτρεις των περιηγήσεων σε μουσεία θα πρέπει να επισκεφθούνε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πιερίδη, ένα από τα  σημαντικότερα μουσεία του νησιού, έργο ζωής του Κύπριου φιλάνθρωπου και συλλέκτη Δημήτρη Πιερίδη. Περιέχει πραγματικούς θησαυρούς του νησιού που καλύπτουν 9.000 χρόνια ιστορίας, από τη Νεολιθική Εποχή μέχρι τον Μεσαίωνα.

Άξιο αναφοράς είναι το Φρούριο της Λάρνακας που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα από τον 14ο αιώνα και ξυπνά μνήμες από την Τουρκοκρατία και τα χρόνια της Αγγλοκρατίας, όταν χρησίμευε ως φυλακή. Εκεί υπάρχει ένα μικρό μουσείο με εκθέματα που σχετίζονται με την ιστορία του Φρουρίου.

Ένα εμβληματικό ορόσημο στο κέντρο της Λάρνακας είναι μια βυζαντινή εκκλησία που χτίστηκε κατά τη βασιλεία του Λέοντος του Σοφού το 900 μ.Χ. Στην κρύπτη βρίσκεται ο τάφος του Λαζάρου, ο οποίος λέγεται ότι υπηρέτησε για τριάντα χρόνια Αρχιεπίσκοπος Λάρνακας, μετά τη θαυματουργή ανάστασή του από τον Χριστό.

Ταξιδιωτικό tip της ifly:

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας βρίσκεται 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λάρνακα
Premium flight to Larnaca. Get a quote.
Premium flight to Larnaca. Get a quote.
Απολαύστε μια άνετη και ασφαλή πτήση προς τη Λάρνακα.

Με τον σύγχρονο στόλο της ifly, μπορούμε να σας παρέχουμε τα πιο σύγχρονα μοντέλα αεροσκαφών για να εξασφαλίσουμε πολυτέλεια, ασφάλεια και συνολικά μια μοναδική εμπειρία πτήσης. Η βάση μας βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά μπορούμε κυριολεκτικά να απογειωθούμε από οποιονδήποτε επιθυμητό προορισμό στην Ελλάδα. Εξερευνήστε τον στόλο μας εδώ.

Landing Site
Χρειάζεστε οδική μεταφορά;

ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Εξερευνήστε όλους τους προορισμούς που μπορούμε να σας μεταφέρουμε με τις ενοικιάσεις ελικοπτέρων και jet αεροπλάνων στην Ελλάδα.